landscaping van juli-nov 2016

Aanleg van de nieuwe Hondsrugtuin in de Hortus Haren

In april 2016 werd de grote kas weggehaald en kon worden gestart met de aanleg van de nieuwe Hondsrugtuin. Landschapsarchitect Jan Maas van Boom Landscape heeft zich voor zijn ontwerp van de Hondsrugtuin laten inspireren door de Hondsrug. Haren maakt sinds een paar jaar deel uit van het Unesco Geopark De Hondsrug en de Hortus wil met de nieuwe Hondsrugtuin bezoekers laten ervaren hoe boeiend en uniek het landschap is dat ca. 150.000 jaar geleden is ontstaan.

Landscaping

De aanleg van de Hondsrugtuin verloopt als volgt:

  • De eerste fase van landscaping bestaat uit het storten van de drie verschillende grondsoorten die het meest kenmerkend zijn voor de Hondsrug en het toeleiden van water naar de tuin voor het beekje.
  • In fase twee volgt bestrating van de tuin. Het padennetwerk zal geïnspireerd zijn op hoe schapen en wild lijnen trekken door heide- en duinlandschappen.
  • De derde en laatste fase bestaat uit het beplanten van de tuin. Ook de flora zal representatief zijn voor de Hondsrug.

In 2017 zullen bezoekers via de schapenpaadjes de Hondsrugtuin in de Hortus Haren kunnen verkennen.

De Hortus Haren investeert zelf fors in de aanleg van de Hondsrugtuin en dankzij een aantal sponsoren is het mogelijk om de tuin aan te leggen. Om de tuin helemaal ‘af‘ te maken hoopt de Hortus dat ook bedrijven en particulieren die de Hortus een warm hart toedragen willen doneren. Elke bijdrage is zeer welkom.

Bekijk het ontwerp van landschapsarchitect Jan Maas voor de nieuwe Hondsrugtuin in de Hortus Haren

Bekijk foto’s van de aanleg van de nieuwe Hondsrugtuin