botanisch-tekenen

Cursusaanbod Botanisch Tekenen in 2017

In het Jaar van Botanische Tuinen worden in de Hortus Haren een aantal cursussen Botanisch Tekenen gegeven voor zowel beginners als gevorderden.

De cursussen worden gegeven door ervaren docenten die lid zijn of zijn geweest van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN). Deze vereniging werd in 2006 opgericht en houdt zich bezig met het botanisch verantwoord tekenen van bloemen en planten. De Vereniging houdt hiermee een oud ambacht van wetenschappelijk bloem-  en plant illustratoren levend.

Hieronder is een overzicht van alle cursussen:

Dick Smit

Dick Smit was jarenlang werkzaam bij de faculteit Biologie van de Universiteit Utrecht als Grafisch Vormgever.

Meer over de workshop van Dick Smit

Sigrid Frensen

Sigrid Frensen maakt botanische tekeningen en aquarellen waarbij kleur, vorm en compositie van groot belang zijn. De nadruk ligt bij haar niet zozeer op de wetenschap, hoewel ze altijd zo dicht mogelijk bij de realiteit blijft. Behalve een kennismakingscursus geeft zij in 2017 ook de 4-daagse Basiscursus Botanisch Tekenen en een wekelijkse cursus Botanisch Tekenen en Schilderen

Bij voldoende animo worden de cursussen in de zomer en herfst nogmaals gegeven.

Meer over de cursussen van Sigrid Frensen

Marloes Vreeburg

Marloes Vreeburg volgde na afronding van haar studies Tuin- en Landschapsinrichting en Biologie, de cursussen Botanical art in de Royal Botanical Gardens of Edinburgh.

  • Marloes verzorgt op zondag 22 oktober de Workshop Introductie Botanisch Tekenen

Meer over de workshop van Marloes Vreeburg

Margriet Honingh

Margriet Honingh was nauw betrokken bij de oprichting van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland in april 2006 en was 10 jaar lang algemeen bestuurslid. Ze volgde vele cursussen bij onder andere Annemarie Evans, Elaine Searle, Valery Oxly, Jenny Philips en Helen Allen.

  • Op zaterdag 1 juli geeft Margriet de eendaagse workshop Kennismaken met Botanisch Tekenen.
  • Bij voldoende animo geeft zij op zaterdag 21 oktober nogmaals deze workshop

Meer over de workshops van Margriet Honingh

Meer over Botanisch Tekenen