Blauwe druiven in aquarel Sigrid Frensen

Kennismaking Botanisch Tekenen

08-06-17

Kennismakingscursus Botanisch Tekenen in de Hortus Haren

Op donderdag 8 juni 2017 wordt in de Hortus botanicus Haren de cursus Kennismaken met Botanisch Tekenen gegeven door botanisch kunstenaar Sigrid Frensen.

Cursus inhoud

Mensen die geen idee hebben wat Botanische Kunst inhoudt en ook niet weten of ze wel aan een basiscursus willen beginnen kunnen eerst snuffelen aan deze kunstvorm. Aan de hand van een demonstratie en verschillende voorbeelden wordt uitgelegd wat botanisch tekenen nou precies is. Een aantal basisregeltjes worden besproken en ook het verschil met meer decoratieve bloemschilderkunst. Verder kunt ue een tekening maken van een plant of vrucht onder begeleiding van Sigrid.

Over Sigrid Frensen

Sigrid is één van de oprichters van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Ze maakt botanische tekeningen en aquarellen waarbij kleur, vorm en compositie van groter belang zijn, de nadruk ligt bij haar niet zozeer op de wetenschap. Sigrid maakt gebruik van verschillende technieken tijdens haar werk, vooral aquarel en kleurpotlood maar ook grafietpotlood.

Informatie over deze cursus

  • Deze cursus is van 10:00 tot 16:00 uur.
  • De prijs voor deze kennismakingscursus is € 80, dat is inclusief tekenmateriaal, koffie/thee en lunch en de entreeprijs van de Hortus.
  • Voor het tekenmateriaal wordt gezorgd.
  •  De cursus gaat door als er minimaal vijf aanmeldingen zijn.
  • Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen aan de cursus.

Deze workshop wordt later in het jaar nogmaals gegeven, op donderdag 7 september 2017.

Als u zich wilt aanmelden voor deze cursus of vragen heeft dan kunt u contact opnemen met Sigrid Frensen via info@sigridfrensen.com

naar volledige agenda
naar Hortus Haren jaarkalender